expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

GOULASH

Ingredients

1. 1 tsp. oil
2. 2 cloves garlic, minced
3. 1 c. onions, chopped
4. 3 c. mushrooms, sliced
5. 2 c. tomato juice
6. 2-1 lb. cans kidney beans, rinsed and drained
7. 1 T. lemon juice
8. 1 tsp. sugar
9. 1 tsp. paprika
10. 1/16 tsp. ground cloves

CHINESE RICE

Ingredients

1. 2 cloves garlic
2. 1 pkg. green onions
3. 1 med. onion
4. 1 can chinese bean sprouts (optional)
5. 1 c. smoked ham, diced
6. 1 sm. bag shrimp, pre-cooked
7. 2 eggs, scrambled
8. 4 c. rice, cooked (1 c. per serving)
9. 1 T. soy sauce or to taste
10. salt and pepper to taste

BEAN SOUP

Ingredients

1. 1 C dried beans
2. 1 ham bone or bacon rind
3. 1/4 head of sm cabbage
4. Salt
5. 1 sm onion, chopped
6. 1 stalk celery, chopped
7. 1 carrot, diced
8. Some parsley, chopped
9. Zucchini squash, chopped
10. 1 sm potato, diced
11. 1/2 to 1 C pasta, uncooked
12. 1 can tomato sauce

Пълнени чушки с кайма и ориз

Пълнените чушки с кайма и ориз се числят към типичните представители на българската национална кухня, а рецептата за пълнени чушки с месо присъства в различни варианти във всяка българска кухня. Подобно на рецептата за мусака например, рецептата за пълнени чушки с кайма и ориз спада към рецептите към които прибягваме, когато искаме да приготвим засищащо основно ястие, което да е вкусно, а същевременно непретенциозно и любимо.